Server.sk Auto Fit Kino Music Tech Zľava Môj Bazár Job Reality Fórum Súťaž Foto Počasie PR správy

Dnes je 18. novembra 2017, meniny má a zajtra
Aktuálny čas:

Novinka tohtoročných Vianoc? Tekuté cukrovinky!

Zdroj: TS Server.sk, redaktor: Sandy, pridané: 16.11.2015

Vianočný stromček, kapor, zemiakový šalát a samozrejme maškrty. To všetko nesmie na štedrovečernom stole chýbať. Tradícia pečenia cukroviniek sa na Slovensku datuje od začiatku 19. Storočia.
Novinka tohtoročných Vianoc? Tekuté cukrovinky!
Zdroj obrázku: TS Server.sk
 

Ich pôvod je vo výrobe rôznych figúriek z ovocia, ktoré slúžili deťom ako hračky a zároveň ako chutná desiata. V súčasnosti existujú desiatky druhov cukroviniek, ktoré na sviatky pripravujeme. Viete, že tento rok môžete mať „napečené“ v priebehu chvíľky? Prekvapte svojich blízkych - hitom tohtoročných Vianoc – tekutou maškrtou v podobe „kávového dezertu“!
 

Cukrovinka v hrnčeku?


Zabudnite na tradičné kokosky alebo vanilkové rohlíčky a skúste ochutnať nový spôsob prípravy cukroviniek. Ide o jednoduchý a rýchly recept, ktorý hravo zvládnete a ohromíte ním každú návštevu. Základom „tekutej cukrovinky“ je instantná káva Jacobs, ktorá dáva dezertu jedinečnú chuť. Ďalšie ingrediencie môžete pridať podľa vlastnej fantázie. Máte radi linecké koláčiky? Aby ste získali originálnu tekutú cukrovinku, pridajte do kávy mandľové lupienky, mletú škoricu, mliečnu penu a lyžičku šťavnatého džemu, ktorý recept ešte viac osvieži. Voila! Originálne „tekuté linecké koláčiky“ sú na svete.

VIANOCNE CUKROVINKY
VIANOCNE CUKROVINKY
V prípade ešte väčšej úspory času, môžete miesto jednotlivých ingrediencií do kávy pridať špeciálne korenie s príchuťou alkoholu.

Korenie v cukrovinkách a v káve hrá prím!


Cukrovinky podobné tým dnešným sa začali piecť v bohatších rodinách v 19. storočí. Na výrobu sa používalo vzácne korenie, ktoré v tom období patrilo medzi nedostatkový tovar. K ochuteniu sa používal dokonca cesnak alebo čierne korenie! Vôbec prvým a dnes veľmi obľúbeným druhom cukroviniek boli medové perníky. Keďže obsahovali až 90 druhov rôzneho korenia boli často komplikované na prípravu.

Skúste si urobiť ich tekutú variantu s kvapkou rumu. Stačí vám len instantná káva Jacobs, pomarančový džem, vanilkový cukor a šľahačka.
 

RUMOVÉ KÚZLO


Na prípravu potrebujete:
2 lyžičky instantnej kávy Jacobs
30 ml rumu
90 ml horúcej vody
100 ml mlieka
70 g pomarančového džemu
polovicu vanilkového struku
šľahačka
hnedý cukor

VIANOCNE CUKROVINKY
VIANOCNE CUKROVINKY
Postup:
Kávu nasypeme do šálky a zalejeme horúcou vodou. Mlieko nalejeme do kastróla, pridáme džem, rum a za tepla miešame. Pozdĺžnu časť vanilkového struku dáme do hrnčeka a ešte chvíľu zahrievame. Kávu zalejeme pripraveným mliekom. Ozdobíme šľahačkou a posypeme hnedým cukrom. Chutí skvele s krehkými sušienkami.
 
Tip:
Chcete si na „tekutých perníkoch“ pochutnať ešte rýchlejšie? Do instantnej kávy vysypte vrecko s príchuťou škorice a rumu.

Spálené maškrty? Nešťastie v rodine!


Ani pečenie vianočných maškŕt sa nezaobíde bez povier a mýtov, ktoré si rozprávali generácie pred nami. Prinášame vám tie najzaujímavejšie z nich:
• Piecť sa malo vždy iba z múky z vlastnej úrody, aby prišiel hojný rok
• Z cesta sa zlievala voda a pridávala sa do krmiva kravám, aby v ďalšom roku veľa dojili
• Gazdinka pri miesení cesta otierala ruky o stromy, aby dobre plodili
• Pripálenie alebo popraskané pečivo znamenalo nešťastie alebo smrť v rodine

Recepty na „tekutú cukrovinku“
Skúste na Vianoce niečo netradičné a „napečte tekutú maškrtu“. Prinášame Vám ďalšie zaujímavé tipy

NAMIXUJTE SI TEKUTÉ KOKOSKY (KOKOSOVÝ RAJ)


Na prípravu potrebujete:
Instantná káva Jacobs (70 ml)
90 ml kokosového mlieka
50 ml likéru Malibu
1 lyžička bieleho cukru
mliečna pena
sušený kokos

Postup:
Instantnú kávu Jacobs zalejeme vodou, pridáme mierne zohriate kokosové mlieko a následne likér Malibu. Primiešame cukor, pomiešame a pridáme mliečnu penu. Nakoniec ozdobíme sušeným kokosom.

Ovocné priznanie (linecké koláčiky)

Na prípravu potrebujete:
2 lyžičky instantnej kávy Jacobs
60 ml horúcej vody
30 ml likéru Kahlúa (alebo karamelového sirupu)
30 g sušeného kandizovaného ovocia
120 ml teplej mliečnej peny
škorica na posypanie
Postup:
V džbánku speníme mlieko s kandizovaným ovocím a necháme chvíli odstáť. Kávu nasypeme do šálky, zalejeme horúcou vodou a pridáme likér. Cez sitko precedíme mlieko s kandizovaným ovocím do šálky. Nakoniec nápoj posypeme škoricou.

RÝCHLO, JEDNODUCHO A S CHUŤOU…


V novembri si môžete vo vybraných obchodoch zakúpiť instantnú kávu - Jacobs Crema Gold 200g, Jacobs Krönung 200g alebo Jacobs Velvet 200g s originálnym korením do kávy tentokrát s príchuťou alkoholu. Vyberať si môžete z troch variánt – Vanilka s príchuťou Amaretta, Škorica s príchuťou Rumu alebo Kakao s príchuťou Irish Cream. Bavte sa so zimnou kávou a s priateľmi. Viac informácií na www.bavsakavou.sk




Server.sk v iOS Server.sk v Androide
 
 

Diskusia k článku

Tvoje meno:

Komentár:


 

Dnes.Server.sk
Dnešné horúce témy »


Najkreatívnejšia reklamná agentúra v Nitre
Vývoj, výroba a predaj vlastných tepelných čerp...



Vykonávame elektroinštalácie (i menšieho rozsah...
Ponúkam kompletné elektroinštalačné práce v rod...
Opravy zásuviek,vypínačov,svietidiel,bytových z...

Do výrobního závodu H.A.N.S prefa a.s Lysá nad ...
PLATOVÉ PODMIENKY 3,70€/hod netto + variabilná...
Jsme česká kontrolní agentura a hledáme nové KO...

109 500.00 €
Na predaj byt, 2 izby, rozloha 65 m2
66 000.00 €
Na predaj byt, rozloha 43 m2
124 700.00 €
Na predaj byt, 3 izby, rozloha 73 m2





Ďalší obsah siete Server.sk


Vyberáme z archívu ...

pred 4 rokmi
Tri roky po nežnej revolúcii vyzerala československá populárna hudba úplne inak, než kedykoľvek predtým a úplne inak, než kedykoľvek potom. To je celkom pochopiteľný dobový pochod. Rozoberme si to však na drobné.
pred 5 rokmi
Český moderátor predvedie dvom slovenským mestám svoju šou Jan Kraus aneb Hvězdy, jak je neznáte.
pred 3 rokmi
Skupina Peter Bič Project predstavila očakávaný klip k letnému hitu „Holiday“! Účinkujú v ňom členovia skupiny, herci a dokonca fanúšikovia!
pred 7 rokmi
Piešťanský Grape festival, ktorý sa uskutoční 12.-13. augusta na miestnom letisku, predstavuje ďalšieho zahraničného hosťa.
pred 7 rokmi
Anglické slovíčko Spread má v našom jazyku toľko všakovakých významov, že človeku sa ani veriť nechce, na pomenovanie čoho všetkého sa môže...
pred rokom a pol
Po románe Láska ako sen nám obľúbená autorka Mary Baloghová ponúka ďalší pútavý príbeh z úspešnej série o tých, čo prežili – o mužoch, ktorým priateľstvo a vzájomná podpora pomáhajú prekonávať duševné a fyzické traumy spôsobené vojnou.
pred 5 rokmi
Fanúšikovia sa môžu tešiť z jedinečnej kolekcie skladajúcej sa z 12 štúdioviek, nahrávky Symphonic album, bonusového CD s raritami a singla Made in Abbey Road.
pred 4 rokmi
V novom akademickom roku sa na Univerzitu Komenského v Bratislave zatiaľ zapísalo 27 994 študentov.

 
 
 

NOVINKA! Emma Drobná - You should know
Debutový štúdiový album nahrala Emma Drobná v spolupráci s produkčným tímom Creative Music House.
NOVINKA! Emma Drobná - You should know
Novinka! DESMOD - Molekuly zvuku
Desmod prichádza s absolútnou novinkou!
Novinka! DESMOD - Molekuly zvuku
MÁRIA ČÍROVÁ korunuje megaúspech singla UNIKÁT
štvrtým štúdiovým albumom, ktorý vydá v októbri.
MÁRIA ČÍROVÁ korunuje megaúspech singla UNIKÁT