Server.sk Auto Fit Kino Music Tech Zľava Môj Bazár Job Reality Fórum Súťaž Foto Počasie PR správy

Dnes je 18. februára 2019, meniny má a zajtra
Aktuálny čas:

Nová technológia prípravy jedál Sous-vide v kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach

Zdroj: Paper Life, redaktor: Sandy, pridané: 02.06.2015

Gurmánsky raj v APHRODITE PALACE v Rajeckých Tepliciach. Kúpele Rajecké Teplice sú medzi klientelou známe a obľúbené nielen svojimi liečebnými a wellness procedúrami, ale aj luxusným ubytovaním a vyhlásenou kuchyňou.
Nová technológia prípravy jedál Sous-vide v kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach
Zdroj obrázku: Paper Life
 

Snaha majiteľov preniknúť medzi európsku kúpeľnú elitu je podporená kvalitnou gastronómiou.

Vlani otvorenému luxusnému štvorhviezdičkovému kúpeľnému hotelu APHRODITE PALACE dominuje veľkolepá štýlová lobby a reštaurácia s open konceptom pre 205 osôb, zdobená talianskym a indickým mramorom, ónyxom, 24-karátovým zlatom, vzácnymi drevinami a sklenými vitrážami. Podľa európskych trendov, kúpele prichádzajú s technologickou novinkou prípravy jedál. Okrem toho do konca roka dokončia prepojenie reštaurácie s nočným barom s lounge.

Viceprezident akciovej spoločnosti SLK Rajecké Teplice Zdenko Miškolci k tomu poznamenáva: ,,Náročná klientela z Ruska, Ukrajiny a arabských štátov vyhľadáva výlučne päťhviezdičkový štandard ubytovania a najvyššiu kvalitu gastronómie. Preto aj naša ponuka v tejto oblasti musí spĺňať vysoké kritériá kvality, ale za dostupné ceny, na ktoré sú domáci hostia zvyknutí. Neustále investujeme do rozširovania kapacít a skvalitnenia služieb. V letnej sezóne spustíme prevádzku novej reštaurácie pri vonkajších bazénoch. Štýlovo bude podobná ako reštaurácia v Aphrodite Palace. Prioritne bude slúžiť kúpajúcim sa hosťom, ktorí sa budú môcť pohodlne občerstviť bez toho, aby opustili areál vodného sveta. Stravovanie bude zabezpečené formou bufetu, ale i a la carte. Podobne ako v Aphrodite Palace, súčasťou bude otvorená kuchyňa, tzv. front cooking, kde klienti môžu priamo sledovať prípravu jedál. V ponuke budú špeciality regionálnej aj medzinárodnej kuchyne, ktoré v lete doplníme o sezónnu ponuku jedál i nápojov. V mimosezóne bude tento priestor využitý viacúčelovo – na spoločenské akcie, firemné večierky, VIP eventy. Do tejto reštaurácie s kapacitou 100 osôb, pri kinosedení 150 osôb, sme investovali cca 500 tisíc Eur.“

Gastro manažér kúpeľov Jozef Mitošinka dodáva: ,,Zdravému životnému štýlu podlieha, okrem trendu wellness, aj gastronómia. V kúpeľoch APHRODITE našim klientom pripravujeme jedlá, ktoré nielen uspokoja ich gurmánske chúťky, ale majú aj niečo navyše. Postará sa o to tohtoročná novinka - technológia Sous-vide (vo vákuu, bez vzduchu), ktorú po prvých testovacích mesiacoch tohto roka začíname naplno využívať. Renomovaní európski kuchári Sous-vide využívajú už niekoľko rokov. Táto technológia kladie dôraz na kvalitnú surovinu, ktorou môže byť napríklad hovädzie i bravčové mäso, hydina, ryby, ale i zelenina. Surovina sa pripravuje v špeciálnom potravinárskom vrecku bez prístupu vzduchu, vďaka čomu si potrava zachováva svoje nutričné hodnoty, vitamíny, potrebnú šťavnatosť,vôňu i prirodzenú chuť.“

Pri technológii Sous-vide sa ,,zavákuovaná“ surovina tepelne spracováva vo vodnom kúpeli. Dĺžka i teplota úpravy je pre každú surovinu rôzna, môže trvať 30 minút, ale i niekoľko hodín. Chuť takto pripravených jedál je intenzívnejšia, štruktúra suroviny je rovnomernejšia. Mäso má rovnomernú kvalitu, nie je na povrchu tuhšie a vnútri málo upravené. Takto pripravené jedlo môže, ale i nemusí byť určené na priamu konzumáciu a v tom je jeho výhoda, najmä v kuchyniach väčších reštaurácií a hotelov. Technológiou Sous-vide si kuchári môžu pokrm predpripraviť a následne zmraziť. Úspora času je popri priaznivom efekte pre trávenie ďalšou výhodou, vďaka ktorej zákazník dostane na stôl kvalitný pokrm v krátkom čase.

,,Nenechajte si ujsť tento gurmánsky zážitok chutí a vôní v reštaurácii hotela APHRODITE PALACE a v reštaurácii Rybárska bašta uprostred kúpeľného jazierka. Príďte sa aj vy presvedčiť, že zdravie prinavracajú nielen liečebné procedúry, ale aj pozitívne gastronomické zážitky,“ pozýva J. Mitošinka.

Viac informácií je na:  www.spa.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: +421 41 5494 256-7
E-mail:spa@spa.sk




Server.sk v iOS Server.sk v Androide
 
 

Diskusia k článku

Tvoje meno:

Komentár:


 


Ďalší obsah siete Server.sk


Vyberáme z archívu ...

pred 6 rokmi
Že Toyota GT86 vyvolala mimoriadny záujem tuningových firiem, dokazuje aj GRMN Sports FR Concept Platinum, ktorý sa predstavil na januárovom autosalóne v Tokiu.
pred 5 rokmi
Formácia Bloom je neustále v rozkvete. Koncom minulého roka skupina vydala svoj debutový album, ktorý sa čoskoro chystá podporiť klubovým turné po Českej a Slovenskej republike a koncertom v Poľsku.
pred 8 rokmi
Mini Cooper S Countryman sa v dielňach spoločnosť Wetterauer Engineering GmbH podrobil rôznym úpravám.
pred 7 rokmi
Ministerstvo kultúry by očakávalo, že Slovenský ochranný zväz autorský bude v spore s obcou Pohorelá pri aplikácii autorského zákona postupovať citlivo a v rámci zdravého rozumu.
pred 8 rokmi
Najvýkonnejší typ tradičnej britskej značky
pred 5 rokmi
Legendárnym sa stal jeho kreslený seriál o Jožinkovi, ktorý vychádzal v časopise Roháč 23 rokov.
pred 6 rokmi
Nek nachystal 10 nových skladieb a pri ich počúvaní mám pocit, že ho bavilo si ich písať (je autorom hudby), podieľať sa na textoch (pri mnohých je spoluautorom) a podľa celkového výsledku si dovolím tvrdiť, že ho to bavilo aj v štúdiu.
pred 5 rokmi
Mtvych utečencov, ktorí sa utopili v Stredozemnom mori v okolí ostrova Lampedusa, si v piatok uctia minútou ticha žiaci všetkých talianskych škôl.

 
 
 

NOVINKA! Emma Drobná - You should know
Debutový štúdiový album nahrala Emma Drobná v spolupráci s produkčným tímom Creative Music House.
NOVINKA! Emma Drobná - You should know
Novinka! DESMOD - Molekuly zvuku
Desmod prichádza s absolútnou novinkou!
Novinka! DESMOD - Molekuly zvuku
MÁRIA ČÍROVÁ korunuje megaúspech singla UNIKÁT
štvrtým štúdiovým albumom, ktorý vydá v októbri.
MÁRIA ČÍROVÁ korunuje megaúspech singla UNIKÁT