Šťavnaté, sladké červené jablko, alebo chutné, kyselkavé zelené jablko, patria medzi najobľúbenejšie odrody ovocného stromu...
Zdroj obrázku: Dreamstime.com/free
Šťavnaté, sladké červené jablko, alebo chutné, kyselkavé zelené jablko, patria medzi najobľúbenejšie odrody ovocného stromu, z ktorého oberali plody už prví ľudia. Sezóna rodenia jabĺk, je však ešte len pred nami a ak sa vám už zásoby jabĺk, uložených v pivnici, minuli, neznamená to, že sa musíte na istú dobu, zbaviť chuti osviežujúcich jabĺk. Rovnako chutnou formou jabĺk, je aj jablčný ocot, ktorý je pokladaný dokonca za všeliek! Samotný ocot, je vyhľadávanou surovinou vďaka pozitívnemu vplyvu na celý tráviaci systém, v rámci prevencie aj liečbe tráviacich ťažkostí. Ak sa spoja výživové zložky jablka s liečivou tekutinou, nemôže z toho vzniknúť, nič iné ako zdravým nabitý, chutný produkt!
Jablčný ocot – zdravie aj krása len v niekoľkých kvapkách!
O blahodárnych účinkoch jablčného octu na ľudský organizmus, vedeli už starovekí Babylončania. Tento druh octu, možno použiť aj na vonkajšie aj na vnútorné použitie. Vonkajšie použitie sa najčastejšie spája so zápalovými ochoreniami kože, s menšími poraneniam a ranami kože, oparmi a plesňami. Vnútorne, ho možno použiť, pri problémoch s vysokým krvným tlakom, cievnych ochorení, ale aj pri hemoroidoch či reumatizme. Jablčný ocot je aj zásobárňou významných, výživových látok. Svoje zastúpenie, v ňom našli také vzácne minerálne látky akými sú napríklad draslík, vápnik, horčík, ale aj betakarotény, pektíny či kyselina maleinová. Podpora látkovej výmeny organizmu, pomoc pri tvorbe červených krviniek, alebo odstránenie hnilobných či kvasných procesoch v črevách, sú tromfami jablčného octu.
Jablčný ocot – ideálny kamarát, ak chcete schudnúť!
Pravidelným pitím jablčného octu, si môžete zabezpečiť aj peknú, štíhlu postavu. Práve jablčný ocot sa dokáže postarať o zvýšenie metabolizmu a rýchlejšie odbúravanie tukov. Stačí, ak každé ráno, nalačno vypijete miešaný nápoj, ktorý vás, bez jojo efektu zbaví neželaných kilogramov. Ingredienciami je najdôležitejšia tekutina – voda, a jedna lyžička jablčného octu. Ak sa vám chuť tohto nápoja nepozdáva, môžete ho dochutiť lyžičkou medu, ale aj pár kvapkami citrónovej šťavy. Pri pravidelnom pití jablčného octu, sa výsledky dostavia neuveriteľne rýchlo, v závislosti od tukových zásob. Jablčný ocot, však môžete pridať aj do polievok, omáčok, môžete si ním pokvapkať mäsové jedlo, cestoviny či zemiaky. Navyše, jablčný ocot potláča chuť do jedla, takže aj večerným nájazdom na chladničku, už odzvonilo!